'Beleggers Palm Invest gechanteerd met seksfoto's'

Gedupeerde beleggers in investeringsmaatschappij Palm Invest zijn gechanteerd met foto's waarop zij met prostituees te zien zijn. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag op basis van het dossier van opsporingsdienst FIOD/ECD, dat de fraudezaak onderzoekt.

Honderden beleggers zouden voor tientallen miljoenen zijn gedupeerd door Palm Invest. De gewraakte foto's zouden zijn genomen tijdens een bezoek aan Dubai die zogenaamd bedoeld was om de beleggers gerust te stellen. Maar zij zouden er op de foto zijn gezet 'met enkele lokale dames van lichte zeden'.

De beleggers brachten volgens het ochtendblad een bezoek aan Dubai om vastgoedprojecten te bezoeken, waar Palm Invest in geïnvesteerd zou hebben. Een van de twee verdachten die vastzitten vergezelde hen. De foto's moesten de beleggers ervan weerhouden aangifte te doen van oplichting. Eind vorig jaar stapten ze volgens de krant naar een vastgoedadvocaat.

Het ministerie van Justitie zegt geen reactie te kunnen en willen geven op het uitlekken van de stukken, schrijft de Telegraaf. In het FIOD/ECD-dossier zou nauwkeurig in kaart zijn gebracht hoe tientallen miljoenen euro's zijn weggesluisd en wat de hoofdverdachten allemaal met het geld hebben uitgespookt.

Eind januari werden er vijf verdachten opgepakt bij invallen bij Palm Invest. In totaal werden acht bedrijfspanden in onder meer Hilversum en zes woningen van verdachten onderzocht. Twee van de verdachten zitten nog vast. Twee werden kort na de aanhouding vrijgelaten, de vijfde kwam begin maart na dertig dagen voorarrest op vrije voeten.

Palm Invest beloofde investeerders via reclamecampagnes hoge rendementen als ze zouden investeren in vastgoed in Dubai. Bijvoorbeeld in een kunstmatig eiland voor de kust in de vorm van een palmboom. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat slechts een fractie van het geld daadwerkelijk werd belegd.