Burj Dubai is de hoogste bouwconstructie ter wereld

De wolkenkrabber Burj Dubai die momenteel in de Verenigde Arabische Emiraten wordt gebouwd heeft de KVLY-tv mast in North Dakota in de Verenigde Staten qua lengte overtroffen. De Burj Dubai is nu 629 meter hoog, terwijl de KVLY-TV mast niet verder komt dan 628,8 meter. De Burj Dubai heeft andere wolkenkrabbers als de Taipei 101 (508 meter) en de CN Tower (553,33 meter) lengte al gepasseerd.

“De Burj Dubai heeft opnieuw een mijlpaal behaald en zet de stad Dubai en Burj Dubai nog extra in de spotlights” , zegt de voorzitter van het vastgoedbedrijf Emaar, die zich met dit bouwproject bezig houdt. “Het gebouw telt nu 160 verdiepingen en houdt dus tevens het record voor het grootste aantal bewoonbare verdiepingen van alle gebouwen in de wereld.”

De Burj Dubai had al het record verbroken van het hoogste vrijstaande gebouw, maar zal pas als zodanig erkend worden als het gebouw klaar is. De torenhoge constructie zal dan meer dan 330.000 kubieke meter beton en 142.000 vierkante meter aan glas bevatten. Het extravagante project kost ook nog eens twintig miljard Amerikaanse dollars. De uiteindelijke hoogte blijft geheim, totdat de bouw van de toren voltooid is.

Met dank aan Koeienvlekken voor de submit