Politie snapt 2 drankrijders in 1 auto

Tijdens een alcoholcontrole in het Groningse Veendam afgelopen nacht, trof de politie een beschonken, 23-jarige automobilist uit Muntendam aan. De man werd meegenomen naar het bureau, alwaar de jongeman een alcoholpromillage van 1,4 bleek te hebben. Genoeg voor de niet stakende agenten om zijn rijbewijs in te vorderen.

Groot was dan ook de verbazing van de agenten, toen ze enkele uren later weer dezelfde auto zagen rijden. Achter het stuur zat echter een 21-jarige jongeman uit Oude Pekela. Omdat de agenten het niet vertrouwden, moest ook de Pekelder even blazen. En inderdaad, met een alcoholpromillage van 1,3 bleek ook hij te diep in het glaasje te hebben gekeken. Zijn rijbewijs kon echter niet meer worden ingenomen, want deze had hij vorige maand al moeten inleveren nadat hij met drank op achter het stuur was betrapt.

De politie restte dan ook niets anders dan de auto maar in beslag te nemen en proces-verbaal op te maken. De officier van justitie zal nu moeten bekijken wat er met de beide heren en de auto moet gebeuren.