Weer fel anti-Wilders protest in Afghanistan

Icoon BuitenlandsWederom is er in Afghanistan gedemonstreerd tegen de komende anti-Koranfilm van Geert Wilders en de herdrukte Mohammed-cartoons in Denemarken. Meer dan 2000 mensen kwamen vandaag op de been in de stad Jalalabad. Ze scandeerden ''Dood aan Denemarken, dood aan Holland''.

De vlaggenverkopers deden weer goede zaken, want de Hollandse driekleur en de Deense vlag werden veelvuldig verbrand. Verder eisten de betogers dat de Afghaanse premier de banden met Nederland en Denemarken verbreekt en de troepen die beide landen in Afghanistan hebben, terugstuurt.

Ook eisten de demonstranten dat de tekenaars van de cartoons en Wilders worden berecht. ''Als onze eisen niet worden ingewilligd zullen we meer betogingen houden en ons bedienen van zelfmoordaanslagen tegen de buitenlanders'', zo verklaarde een universitair student.

De laatste week zijn er in Afghanistan meerdere protesten geweest tegen de koranfilm en de spotprenten. Zelfs parlementariŰrs verlieten eerder deze week de vergaderzalen om vervolgens voor het parlementsgebouw te gaan demonstreren.

Met dank aan Aka-Zigor en FOKwa voor de submit.