Levensgevaarlijk gewonde na supportersruzie

Icoon Politie Een 37-jarige man uit Duiven is afgelopen weekeinde levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ruzie tussen supporters van Vitesse en Feyenoord in het centrum van Arnhem. Dat bevestigde de politie vanmiddag.

De politie had gisteren al melding gemaakt van de ruzie, maar sprak toen van uitgaansgeweld.

Aanhangers van de twee clubs troffen elkaar zaterdagavond op de Korenmarkt in Arnhem. De Rotterdamse supporters waren op doorreis uit Almelo en veroorzaakten amok in het uitgaanscentrum. Aanhangers van Vitesse bemoeiden zich daar mee, waarna er een vechtpartij ontstond. De politie zette onder meer de mobiele eenheid en honden in om een einde te maken aan de rel.

De 37-jarige - een omstander - kreeg vermoedelijk een baksteen tegen zijn hoofd en raakte levensgevaarlijk gewond, aldus een politiewoordvoerster. De man is naar het St. Radboud ziekenhuis in Nijmegen gebracht en is inmiddels buiten levensgevaar.

Direct na de vechtpartij hield de politie vier mensen aan. Het is onduidelijk of daar de gooier van de baksteen bij zit. De politie is een onderzoek begonnen en bekijkt daarbij onder meer camerabeelden.