Verdachte moord Sévèke door tip ouders opgepakt

Icoon JustitieDe ouders van de 39-jarige Marcel T., verdachte van de moord in 2005 op de Nijmeegse activist Louis Sévèke, zeven bankovervallen en een aantal bomaanslagen, hebben zich bij de politie gemeld toen zij op televisie zagen dat hun zoon werd gezocht voor een bankoverval in Leiden. De ouders herkenden hun zoon op beelden van een bewakingscamera.

Dat is vanmorgen gebleken voor de rechtbank in Arnhem, waar de strafzaak tegen de Rotterdamse verdachte is begonnen. Rechtbankpresident Jurgens verwacht vandaag alle feitelijkheden te behandelen. Morgen is ingeruimd voor de strafeis en de verdediging, aldus de president.

De ouders gaven de politie het adres van de verdachte in Barcelona en de sleutel van een door hem gehuurde opslagbox. De man had zowel in Rotterdam als in Antwerpen loodsen gehuurd.

Bij doorzoekingen van deze loodsen vond de politie onder meer een schriftelijke en een elektronische versie van een autobiografie met daarin verwijzingen naar de moord op Louis Sévèke naast materiaal om explosieven te maken. Krap twee maanden laten werd de verdachte aangehouden. Maart vorig jaar bekende hij de moord op Sévèke. Reden zou wraak zijn geweest omdat Sévèke Marcel T. begin jaren negentig uit de Nijmeegse krakersscène had geschopt.




Marcel T.