Terreurleider Marokko moordde in België

Icoon TerrorismeDe leider van een islamitisch terreurnetwerk die in Marokko is opgepakt, heeft tussen 1986 en 1989 zes moorden in België gepleegd. De Belgische justitie heeft de moorden nooit weten op te lossen. Dat heeft de Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken Chakib Benmoussa gisteravond laten weten.

Abdelkader Belliraj, die de Marokkaanse en de Belgische nationaliteit heeft, werd maandag met 21 anderen gearresteerd door de Marokkaanse politie. De arrestanten waren aanslagen in Marokko aan het voorbereiden. De 51-jarige Belliraj woont in Evergem bij Gent, meldde de Vlaamse tv-zender VTM gisteren.

De Marokkaanse overheid heeft naar aanleiding van de arrestaties een zeer kleine, zich als islamitisch presenterende politieke partij verboden. De Burgerlijke Alternatieve Partij wordt ervan verdacht bij terroristische activiteiten betrokken te zijn.

Een van de aanvoerders werd maandag samen met anderen die van terrorisme worden verdacht, opgepakt.  Onder hen is ook een vooraanstaand lid van de grote islamitische partij PJD (Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling) die ook de grootste oppositiepartij is.