OM brengt groot fietsongeluk voor de rechter

Icoon Justitie Het Openbaar Ministerie (OM) gaat een 45-jarige vrouw uit Gorinchem vervolgen voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval op 14 september in Arkel. Dit maakte justitie vanochtend bekend.

Door het ongeval op de Vlietskade raakten twaalf fietsende scholieren van dertien tot vijftien jaar gewond, onder wie een aantal ernstig. De vrouw raakte ook gewond. De vrouw verloor de macht over het stuur en kwam daardoor in botsing met de groep fietsende scholieren.

Het ongeluk veroorzaakte veel commotie in Arkel en omgeving. Enkele slachtoffers zijn nog bezig met revalidatie of moeten nog operaties ondergaan. Eén is door het ongeval blijvend invalide door een dwarslaesie.

Gevaarlijk rijgedrag
Uit het politieonderzoek naar de toedracht van het ongeval is niet gebleken dat de bestuurster de maximum snelheid heeft overtreden. Ook had zij geen alcohol gedronken en geen medicijnen of drugs genomen.

Wel verwijt het OM haar gevaarlijk rijgedrag. ''Haar verkeersgedrag heeft er toe geleid dat wij haar een overtreding van artikel 5 van de Wegenverkeerswet ten laste leggen. Dit artikel gaat over het verkeersgedrag van weggebruikers'', aldus een justitiewoordvoerster. ''Zij hield zich wel aan de maximumsnelheid maar had in deze situatie wel vaart moeten minderen.'' De bestuurster moet zich op 17 maart verantwoorden bij de kantonrechter in Gorinchem.

Het OM heeft dit besluit zaterdag in een besloten bijeenkomst toegelicht aan de slachtoffers, ouders en betrokken hulpdiensten. Scholengemeenschap Gomarus, waar de meeste betrokken scholieren op zitten, organiseerde de bijeenkomst.


Auto schoot met fietsen sloot in