4 jaar cel voor 0,003 gram wiet

Icoon OpmerkelijkEen Britse jeugdwerker is deze week in Dubai veroordeeld tot 4 jaar cel voor drugsbezit. Op zichzelf is dat natuurlijk niet heel opmerkelijk. Deze man was echter in het bezit van een verbijsterende 0,003 gram cannabis.

De man, vader van drie kinderen, vervoerde deze enorme hoeveelheid drugs via de onderkant van de zool van zijn schoen. Op weg naar terug naar Groot-Brittannië reisde hij via de Verenigde Arabische Emiraten, toen hij op de luchthaven van Dubai werd aangehouden door de douane. Na een zeer grondige inspectie met hightech apparatuur vonden ze de drugs. Na 5 maanden van voorarrest heeft hij nu een celstraf van 4 jaar opgelegd gekregen.

Dubai International Airport is een zeer belangrijke overstapplaats voor het Midden-Oosten. Veel van de toeristen en zakenreizigers die door het gebied reizen, zijn zich waarschijnlijk echter niet bewust van het strenge zero-tolerance drugsbeleid dat hier geldt. Het drugsbeleid omvat ook substanties die niet in eerste instantie als drugs gezien worden, maar wel zo gebruikt zouden kunnen worden, ongeacht hoeveelheid.

Zo onderging een 25-jarige Brit een zelfde lot als de jeugdwerker; hij werd aangehouden voor een bijna onzichtbaar stukje wiet in zijn broekzak. Een andere man ging de cel in voor bezit van 3 maanzaadjes. Deze waren van het broodje afgevallen dat hij zat te eten op Heathrow Airport, en waren op zijn kleding blijven zitten. Een hoge pief van Endemol productions werd gearresteerd voor het bezit van melatonine, een stof die zowel in Dubai als de Verenigde Staten vrij verkrijgbaar is als hulpmiddel tegen jetlags. Ook zouden er minuscule sporen van hash in zijn bagage gevonden zijn.Dit kun je beter niet meenemen naar Dubai