Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 19

Icoon EredivisieNa een korte winterstop stond er dit weekend weer een volledige speelronde op het programma. Er werden gelijk twee toppers gespeeld en dat leverde leuke wedstrijden op. In De Kuip won PSV verdiend van Feyenoord en Ajax won in eigen huis met grote cijfers van AZ. Hieronder een overzicht van enkele wedstrijden.

FC Twente heeft op de valreep één punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen NEC. De Tukkers maakten geen indruk en mochten zeker niet klagen toen Janssen na een kwartier een vrije kans miste. Enkele minuten later kopte N’Kufo de 0-1 binnen uit een voorzet van Heubach. NEC toonde echter veerkracht en wist nog voor rust langszij te komen door een doelpunt van El-Akchaoui. Na de pauze scoorde invaller Van Beukering de 2-1 en de Nijmegenaren leken de drie punten op zak te hebben. In de laatste minuut werd een beslissing van arbiter Haverkort cruciaal. Hij onthield NEC een strafschop en Engelaar scoorde de gelijkmaker voor Twente uit de tegenaanval: 2-2.

In een vermakelijk duel in de Euroborg heeft FC Groningen aan het langste eind getrokken tegen Excelsior. In de eerste helft ging het gelijk op maar in de tweede helft was Groningen sterker. Lovre scoorde de openingstreffer maar Excelsior deed iets terug via Den Ouden. Berg schoot Groningen opnieuw op voorsprong maar even later waren het opnieuw de Rotterdammers die het net wisten te vinden. Guijo-Velasco schoot de bal prachtig in de kruising uit een vrije trap. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen maar ver na de blessuretijd maakte Bandjar een blunder waarna Lovre de bal achter Graafland kon schuiven: 3-2.

Vitesse is ‘de kampioen van Gelderland’ geworden door een 3-0 zege op De Graafschap. In de openingsfase ging het gelijk op, maar de beste kansen waren voor ‘de superboeren’. In de loop van de eerste helft werd Vitesse sterker en dat resulteerde uiteindelijk in een doelpunt van Kolk vlak voor rust. Na de rust verdubbelde Takak de voorsprong voor de Arnhemmers. De Graafschap werd sterker maar keeper Velthuizen hield zijn doel schoon. In de slotfase counterde Kolk Vitesse naar 0-3.

FC Utrecht is er tegen SC Heerenveen opnieuw in geslaagd om punten te pakken. Heerenveen ging zonder clubtopscorer Alves van start maar daar was niets van te merken. Na 50 seconden kwamen de Friezen al op 0-1 toen Pranjic een blunder van doelman Vorm afstrafte. Utrecht dacht de wedstrijd te controleren maar Bradley verdubbelde de voorsprong voor Heerenveen. In de tweede helft was de thuisploeg veel beter. Schut kopte binnen en Keller zorgde ervoor dat Utrecht langszij kwam. In de slotfase miste Sibon een strafschop waardoor de stand gelijk bleef: 2-2.

Natuurlijk werden er nog meer wedstrijden gespeeld. PSV ging op bezoek in De Kuip en won met 0-1 van Feyenoord. Ajax, met Edgar Davids in de basis, ging stroef van start maar won uiteindelijk met galleryplay van AZ. NAC Breda en VVV-Venlo kwamen niet tot scoren en Heracles Almelo won met 2-0 van Sparta Rotterdam. Roda JC en Willem II hielden één punt over aan het duel in Kerkrade.