Alcomobilist rijdt om muziek te luisteren

Een 29-jarige inwoner van het Friese dorpje Heeg moest gisteren voor de rechtbank van Leeuwarden verschijnen. De jongeman had in de nacht van 31 juli een ritje gemaakt in zijn bestelauto, terwijl hij de nodige alcoholische versnaperingen had genuttigd. De drankrijder had er echter een goede reden voor.

Hij wilde namelijk in zijn auto genieten van een heerlijk muziekje. Om de buurt te vriend te houden, besloot hij een eindje met het voertuig te gaan rijden. En dat terwijl hij eerder die avond nog met de auto naar huis was gebracht.

Die middag had de Fries een gezellige middag gehad op de Friese meren. Die avond ging hij gezellig verder feestvieren in de kroeg. Hier dronk hij zeker twintig glazen bier, hetgeen resulteerde in een alcoholpromillage dat zeker vijf keer het maximum overschreed. "Gigantisch veel te hoog", concludeerde de rechter.

De Hegemer moest bekennen dat het wel dom was wat hij had gedaan. "Dat is zacht gezegd. Het had heel anders kunnen aflopen", merkte de rechter op. "Alcohol is gemeen spul, als je er te veel van neemt."

Met een werkstraf van dertig uur en een rijzontzegging voor twaalf maanden mocht de man weer huiswaarts keren. "Pittig, maar dat heb ik blijkbaar wel verdiend", zo ziet de jongeman nu wel in.