Tien jaar voor doodschieten avondwinkelier

Icoon JustitieDe twee mannen die in februari in Amsterdam een overval hebben gepleegd op avondwinkel La Nuit waarbij eigenaar Arkan Yildiz werd doodgeschoten, zijn vanmiddag tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

De 25-jarige Gino P. en de 23-jarige Orville K. was het te doen om geld en de halsketting van de eigenaar. Bij een worsteling ging een pistool af en werd Yildiz dodelijk getroffen. P. vluchtte met de ketting naar Sint Maarten waar hij werd gearresteerd.

De rechter wees erop dat de overval gevoelens van onveiligheid teweeg heeft gebracht bij andere kleine ondernemers, die zich nauwelijks kunnen beschermen.

De eigenaar van de winkel was in de week voorafgaand aan de overval nog op televisie in het NPS-programma Premtime van Prem Radhakishun. In een item over drie eerdere overvallen in anderhalf jaar tijd op de zaak spraken het slachtoffer, zijn zus en zwager over de vraag of zij als slachtoffers voor eigen rechter mogen spelen. De eigenaar zei daarbij dat hij vond dat hij zich met een pistool of iets anders zou mogen verweren tegen gewapende overvallers.Eigenaar Arkan Yildiz