Romney laat illegalen tuin opknappen

Icoon AmerikaEén van de Republikeinse presidentskandidaten is in opspraak geraakt omdat hij illegalen zijn tuin liet opknappen. Inmiddels heeft de presidentskandidaat, Mitt Romney, het bedrijf dat dat deed weggestuurd. Het schandaal is pijnlijk omdat Romney zich in zijn campagne fel tegen illegale immigratie keert.

Nog sappiger is het schandaal omdat nog geen week geleden Romney zich in een debat verontwaardigd uitliet over de beschuldigingen van een andere Republikeinse presidentskandidaat, Rudy Giuliani. Giuliani zei tegen Romney dat hij illegalen in dienst had. Dagblad The Boston Globe ontdekte echter dat er de ochtend na het debat in de tuin bij de Romneys immigranten zonder werkvergunning werkten.

Daar komt bij dat Romney vandaag een langverwachte speech houdt waarmee hij bij christelijke kiezers begrip wil kweken voor zijn Mormoonse geloof, dat velen als 'cultus' zien.

Het schandaal is een zware tegenslag voor Romney en zijn campagne. Hij moet vooral in de belangrijke staat Iowa hard vechten om aan kop te blijven. Een aantal peilingen wijst de conservatief christelijke Mike Huckabee al aan als de nummer één.

Begin januari zijn de eerste voorverkiezingen (de zogeheten primaries en caucuses) voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008. In de staten Florida, Iowa, Nevada, Michigan, New Hampshire en South Carolina gaan dan de eerste Republikeinse stemmers naar de stembus. De Democraten houden dan ook de eerste primaries en caucuses, alhoewel de staten iets anders zullen zijn.


Mitt Romney in opspraak

Bezoek ook het forum eens voor meer over de Amerikaanse voorverkiezingen.