Moeder vrijgesproken van moord op kinderen

Icoon PolitieDe rechtbank in Haarlem heeft vandaag de 22-jarige Kim V. uit Purmerend vrijgesproken. Ze stond terecht voor de moord op haar twee jonge kinderen. De rechtbank vond dat er onvoldoende bewijs was. Tegen de vrouw was acht jaar cel plus tbs geŰist.

In juni werden de kinderen, een dochtertje van bijna twee en een zoontje van een half jaar oud, door messteken om het leven gebracht in de flat van de vrouw in Purmerend. De moeder heeft zelf de politie ingeschakeld.

Toentertijd heeft de vrouw bij de politie toegegeven dat ze haar kinderen had gedood, maar verklaarde later dat ze daarbij onder psychische druk gezet is. Sindsdien heeft ze altijd ontkend haar kinderen te hebben vermoord. Volgens de vrouw is dat gedaan door een man die haar flat zou zijn binnengedrongen. Deze onbekende man eiste geld van de vader van de kinderen, een bekende uit het drugsmilieu.

De rechter oordeelde dat niet kan worden uitgesloten dat het verhaal van de moeder daadwerkelijk klopt. De destijds aangetroffen sporen in de flat kunnen niet uitsluiten dat inderdaad iemand anders de kinderen heeft omgebracht. De politie heeft dat onvoldoende onderzocht, aldus de rechtbank.

De bekentenis van V. kan volgens de rechter niet dienen als bewijs omdat het onrechtmatig is verkregen en onbetrouwbaar zou zijn. De vrouw zou de bekentenis hebben gedaan in een busje, toen zij op weg was om afscheid te nemen van haar kinderen, vlak nadat ze intimiderend door de politie was ondervraagd. De rechter oordeelt dan ook dat de politieman onjuiste informatie heeft gegeven en noemt de handelwijze onzorgvuldig.