Buren zijn seksspelletjes beu

Icoon ShockingHij hijgt, kreunt en schreeuwt in de kelder van zijn huurappartement, waar hij homoseksuele mannen tegen betaling pleziert. Buurtbewoners en woningbouwvereniging Vestia zijn het zat, en hebben daarom een kort geding aangespannen om hem onmiddellijk het huis uit te krijgen.

De aantijgingen zijn geadresseerd aan het adres van de Hagenees Klaas de V. Al eerder werd hij om dezelfde redenen voor de kantonrechter gedaagd. Deze vond de klachten gegrond, maar liet in zijn uitspraak een mogelijkheid open voor De V. om tot de behandeling van het hoger beroep in zijn woning te blijven. "En dat kan wel twee jaar duren. In de tussentijd blijven de klachten over het gedrag van De V. maar binnenstromen", aldus advocaat R. de Mooij namens Vestia.

Zelf heeft De V. het wel naar zijn zin, in zijn huurappartement aan de Boekweitkamp in Den Haag. De bewering dat hij de woning heeft omgetoverd tot een soort hoerenhuis, ontkent hij stellig. "Dit is echt niet waar. Er zijn een paar mensen die de pik op mij hebben en die proberen me gewoon weg te pesten. Als ik uit mijn huis moet, ben ik alles kwijt", aldus de Hagenaar. Het commercieel exploiteren van de woning is volgens de afgesproken regels verboden.

De buren kregen gisteren ook de kans om hun zegje te doen. Een buurtbewoonster: "Hij schreeuwt en gilt zelfs diep in de nacht. Mijn dochtertje ligt dan te slapen en schrikt wakker. Bovendien lopen de hele dag maar mensen in en uit bij hem". Ook wijzen ze op Klaas' affiniteit met drugs. Volgens de gedaagde is dat iets uit het verleden, volgens de aanklagers iets dat tot op heden voortduurt.

De buurt werd vorig jaar eventjes verlost van haar kwelgeest. Klaas moest namelijk enkele maanden de gevangenis in, omdat hij een klagende buur over de balustrade had gegooid. Op 16 oktober vertelt de rechter hoe het nu verder moet.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.