Ajax ligt uit UEFA Cup

Icoon VoetbalAjax is er niet in geslaagd om de groepsfase te bereiken van de UEFA cup. Nadat de eerste wedstrijd uit tegen Dinamo Zagreb met 0-1 werd gewonnen, was vanavond na verlenging Dinamo Zagreb met 3-2 te sterk. Na 90 minuten stond het 1-0 voor de Kroaten.

De Kroaten gingen brutaal van start, al in de eerste minuut schoot Modric de bal over het Ajax-doel. Nadat een slim balletje van SuŠrez net naast was gehobbeld, nam Dinamo het heft stevig in handen. Na 34 minuten duwde v.d.Wiel Mandzukic tegen het gras. Modric schoot de strafschop onberispelijk in.

Ook na rust kwam het dolende Ajax aanvankelijk op alle fronten tekort. De Amsterdammers vonden elkaar zelden en de Kroaten waren feller in de duels. Na 66 minuten spelen kregen de Amsterdammers weer een kansje, het schot van SuŠrez miste echter precisie. Na een kwartiertje luwde het offensief en werd Dinamo weer gevaarlijker. Vlak voor tijd voorkwam Stekelenburg de 0-2, maar in de verlenging sloeg Dinamo alsnog toe: Mandzukic scoorde in de 94ste en 96ste minuut. Ajax kon via tweemaal Huntelaar nog wel iets terugdoen, maar daar bleef het bij.