Nederlandse kinderen spelen het liefst buiten

Icoon Enqu괥Nederlandse kinderen spelen nog altijd liever buiten dan op de computer. Dat is een van de uitkomsten van het 'Duracell Speelgoedonderzoek', waarvan de resultaten†vandaag bekend zijn gemaakt.

Zo'n 30 procent van de kinderen tussen 5 en 10 jaar oud geeft aan het liefst op straat te spelen, 18 procent zit liever achter een pc of spelcomputer. Voor het onderzoek werden 900 kinderen en 900 ouders in negen Europese landen ondervraagd. Nederlandse kinderen blijken op een aantal punten af te wijken van hun leeftijdsgenootjes in andere landen.

Zo krijgen ze het minste zakgeld - de helft krijgt gemiddeld 2,02 euro, de andere helft krijgt niets- maar sparen ze juist het meest: zo'n twee derde van de ondervraagde kinderen zegt te sparen.

Gemiddeld is binnen spelen met speelgoed het populairst onder Europese kinderen, gevolgd door buiten spelen en computeren. Nederlandse kinderen spelen relatief gezien niet veel met hun ouders: een kwart zegt dat helemaal nooit te doen, tegen 15 procent in heel Europa.