Radio 2 in opspraak na promoten Trijntje

Radio 2, een van de populairste radiozenders van ons land, is in opspraak geraakt. De zender zou namelijk een dubieuze rol hebben gespeeld bij het opnemen en promoten van de nieuwe cd van Trijntje Oosterhuis. De Tweede Kamer is vol onbegrip over de affaire.

Het radiostation zou een bedrag van veertigduizend euro op tafel hebben gelegd om Trijntjes langspeler 'The Look of Love' op te nemen. Als tegenprestatie zou de zender een deel van de opbrengst hebben gekregen van platenmaatschappij EMI.

SP-lid Van Dijk vindt het 'hoogst merkwaardig', aangezien de cd werd grijsgedraaid op de zender. "De publieke omroep behoort niet publiek geld in een cd'tje te steken en er geld aan te verdienen, ten koste van bandjes die zich dit niet kunnen veroorloven." Van Dijk heeft schriftelijke vragen gesteld aan minister Ronald Plasterk van Media.

CDA'er Atsma vindt dat de publieke radiozender misbruik heeft gemaakt van die positie. Wat hem betreft mag de Nederlandse Mededingsautoriteit NMa een onderzoek instellen naar de zender.

Het Commissariaat voor de Media laat via een zegsvrouw weten dat ze de contracten van het radiostation zullen nagaan en indien nodig in actie zullen komen. Mochten de gemaakte afspraken niet aan de regels voldoen, dan zullen ze de zender sancties opleggen.

Met dank aan mouthman voor de submit.