Man rijdt 80 km per uur te hard met lekke band

Een 37-jarige inwoner van het pittoreske Groningse dorpje Pieterburen heeft het afgelopen nacht wel heel erg bont gemaakt. De man wist ondanks een lekke band nog hard te scheuren met zijn auto.

De politie zag de man met snelheden van wel 160 kilometer per uur voorbij razen, op een weg waar slechts tachtig is toegestaan. Om hun eigen hachje niet op het spel te zetten, moesten de agenten de man wel laten gaan.

Gelukkig zagen ze de man even later weer voorbij stuiteren. Omdat de man aan de achterkant een lekke band had, reed de man verder op zijn velg.

Toen agenten de man later toch staande wisten te houden, hebben ze hem gelijk laten blazen. De stuntman bleek ruim een promille alcohol in zijn bloed te hebben, meer dan twee keer zoveel als toegestaan.

Toen de agenten ook even een kijkje namen in de woning van de beste man, bleek deze een kleine hennepkwekerij te bezitten. Maar liefst 56 van deze planten werden bij de man aangetroffen. Ze zullen worden geruimd en vernietigd.

Het rijbewijs zal de man voorlopig niet meer terugkrijgen. Niet dat hij er veel aan zou hebben, want de Groninger is in voorlopige hechtenis genomen.