Mediamagnaat Branson steunt ouders Madeleine

Icoon BuitenlandsDe Britse mediamagnaat Richard Branson heeft 150.000 euro geschonken voor een fonds dat is bestemd om de ouders van het meisje Madeleine McCann te helpen in hun juridische strijd tegen de staat Portugal om hun naam te zuiveren. Dat heeft de Sunday Times zondag bericht.

Kate en Gerry McCann, de ouders van het inmiddels 4-jaar oude kind dat in Portugal tijdens een vakantie verdween, zijn door de Portugese politie officieel aangemerkt als verdachten in de verdwijningzaak, maar ze zijn niet gearresteerd. Omdat ze nu als verdachten zijn aangemerkt, mogen ze in het openbaar niets meer zeggen over het politieonderzoek.

Vanuit hun woonplaats in Groot-Brittannië zijn de ouders zondag een nieuwe mediacampagne begonnen om weer aandacht te vragen voor hun op mysterieuze wijze verdwenen dochter.

Het artsenechtpaar zegt niets te maken te hebben met de verdwijning. Het stel zegt alles op alles te zetten om Madeleine op te sporen. De nieuwe campagne bestaat onder meer uit advertenties in vooral Portugal en Spanje. Sinds de verdwijning van het meisje is het Madeleine Fonds opgericht dat bijna anderhalf miljoen euro in kas heeft aan donaties. Dit fonds is bestemd voor de opsporing en niet voor juridische bijstand voor de McCanns.