Utrechtse scholieren bij ontuchtzaak betrokken

Icoon PolitieEen aantal leerlingen van het Utrechtse Vader Rijn College in de wijk Overvecht zouden betrokken zijn bij een ontuchtzaak. Om hoeveel leerlingen het gaat en wie het zijn, kan en wil de politie nog niet vertellen. De politie heeft wel de schoolleiding geïnformeerd over de zaak, maar is nog bezig met het onderzoek.

Spil in de ontuchtzaak zijn een 50-jarige man uit Den Haag, een 26-jarige vrouw uit Overvecht en een 15-jarig meisje. Het drietal is twee weken geleden aangehouden. De man zou minderjarigen hebben betaald om seks met hem te hebben in de woning van de Utrechtse vrouw. Waarom het 15-jarige meisje werd aangehouden, is onduidelijk. Zij is later vrijgelaten.

Een politiewoordvoerder zegt dat het aantal minderjarigen dat seks heeft gehad met de man nog onbekend is: ''Wij weten dat niet, zelfs niet bij benadering. Ook moet worden bekeken of de seks wel of niet tegen betaling gebeurde en of dat strafbaar is.''

De directeur van de openbare school voor vmbo vindt het afschuwelijk dat leerlingen van het Vader Rijn College genoemd worden in een seksschandaal. Volgens hem heeft de politie hem geïnformeerd omdat sommige leerlingen ander gedrag kunnen gaan vertonen en dat de school ze zal moeten opvangen. Alle mentoren zijn geïnstrueerd extra waakzaam te zijn.

Met dank aan MikeGSM voor de submit.