Massale vechtpartij en schoten in Den Bosch

Icoon BinnenlandsIn Den Bosch zijn gisteravond laat twee grote groepen, beide bestaande uit zo'n dertig jongeren, met elkaar op de vuist gegaan. Tijdens de vechtpartij in de wijk De Hambaken is ook geschoten, meldde de politie.

Voor zover bekend is een 22-jarige Bosschenaar gewond geraakt. Hij moest in het ziekenhuis aan een hoofdwond behandeld worden. Daarna is hij aangehouden, aldus een woordvoerster. Vooralsnog is hij de enige verdachte die kon worden gepakt.

Ooggetuigen vertelden de politie dat het rond 23.00 uur tot een eerste treffen tussen de groepen kwam. Pas na een tweede geweldsuitbarsting kreeg de politie meerdere meldingen binnen. Toen agenten tegen middernacht in de wijk arriveerden, was de vechtpartij al voorbij en waren de betrokkenen verdwenen. "Het was kort en hevig", aldus de woordvoerster.

Op straat lagen stokken, glaswerk, een mes en meerdere kogelhulzen, hoeveel wilde de zegsvrouwe niet vertellen. Omwonenden hebben tegenover de politie verklaard dat iemand een aantal schoten in de lucht heeft gelost. De politie gaat er vanuit dat niemand door de kogels is geraakt. Omdat het zo'n massale vechtpartij was, hebben politiemensen uit Oss assistentie verleend. De politie tast nog in het duister over de aanleiding van de vechtpartij.