Zware straf geëist tegen gluurbuur

Een dertigjarige man uit het Drentse Wilhelminaoord hoorde vandaag een zware straf tegen hem eisen. De man moest voor de Asser politierechter terechtstaan wegens belaging, omdat hij een dorpsgenote jarenlang heeft begluurd. Ook andere vrouwen zouden ten prooi zijn gevallen aan zijn spiedende ogen.

Een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden, een straatverbod, een werkstraf van 240 uur en tweeduizend euro smartengeld; dat leek de officier van justitie wel een gepaste straf voor de gesloten man. Gelukkig voor de man werd hij niet veroordeeld. De politierechter wil met deze rechtszaak de man aansporen mee te werken aan een onderzoek van de reclassering. De man heeft echter nog geen reden te juichen. Nadat is onderzocht hoe de man tot deze daad is gekomen, bepaalt de rechter de werkelijke straf.

De man zou al zeker tien jaar de vrouw hebben bespied. In het begin gaf de vrouw haar kind borstvoeding in de tuin, terwijl de gluurder in de bosjes zat toe te kijken. Hierna zou hij haar dikwijls hebben begluurd. Aangezien er sperma is aangetroffen in het struikgewas, wordt vermoed dat de man bij het schouwspel heeft staan rukken. De man weigert echter mee te werken aan een DNA-onderzoek.

Ondanks dat de advocaat van de stiekeme rukker de aanklachten betwijfelde en aankaartte dat de man het slachtoffer is geworden van dorpsroddels, hield de officier de man aan zijn bekentenis. De man biechtte later met tegenzin op ook andere vrouwen te hebben begluurd.