Sarkozy wil behandelcentra voor seksdelinquenten

Icoon MisdaadDe Franse president Sarkozy heeft verklaard dat hij wil dat misdadigers van seksuele vergrijpen niet meer de samenleving ingaan zonder voor een commissie van experts te komen die zich erover buigt of het verantwoord zal zijn de persoon te laten gaan. Deze uitspraak komt naar aanleiding van de pedofilie zaak van vorige week, waar een jongen van 5 jaar in Roubaix werd verkracht door een recidivist.

De seksdelinquenten zullen een beoordeling krijgen als zij hun straf hebben uitgezeten waaruit moet blijken of ze al dan niet zonder gevaar weer de samenleving in kunnen. Als dat niet het geval blijkt te zijn, zullen zij worden opgenomen in een kliniek waar ze zullen worden behandeld. Het gaat Sarkozy met name om veiligheidsoverwegingen.

Als men van mening is dat terugkeren niet verantwoord is, zullen zij in de kliniek moeten blijven totdat men het wel verantwoord acht. Zij die behandeling accepteren kunnen toestemming krijgen de kliniek te verlaten door middel van een elektronische band, terwijl zij een hormonale behandeling volgen. Een behandelcentrum zal in 2009 worden geopend in Lyon. Om dit te realiseren zal er een aanpassing van het strafrecht moeten plaatsvinden, wat waarschijnlijk in november zal gaan gebeuren.