In Cuba 150.000 mensen geëvacueerd

Icoon RampMeer dan 150.000 mensen in Cuba zijn geëvacueerd met het oog op de naderende orkaan Dean, die het Caribisch gebied geselt en gepaard gaat met zware regenbuien.

De autoriteiten in zes oostelijke Cubaanse provincies hebben de bewoners elders ondergebracht uit angst voor overstromingen. Ook ruim achthonderd toeristen op het eiland Largo del Sur zijn geëvacueerd.

Voor de kust van Mexico zijn ruim 13.000 medewerkers van 140 olieboorplatformen in veiligheid gebracht. De autoriteiten in de Mexicaanse provincie hebben ook 90.000 toeristen geëvacueerd.

De orkaan Dean die zondag over Jamaica trok, heeft in totaal aan zeker zes mensen het leven gekost.

Volgens het Amerikaanse National Hurricane Center passeerde het oog van de orkaan zondagdavond de zuidkust van Jamaica op slechts enkele kilometers afstand. De orkaan gaat gepaard met zware windstoten met snelheden van soms 230 kilometer per uur. Wegen zijn geblokkeerd door omgevallen bomen en op veel plaatsen is de stroom uitgevallen. In veel gebieden zijn overstromingen.

De regering had de bevolking in de lager gelegen gebieden opgeroepen te evacueren, maar veel mensen blijven in hun woningen. Ze zijn bang dat hun huizen worden geplunderd tijdens hun afwezigheid.

Lees meer op het forum