Grote juwelenroof op Beverwijkse Bazar

MisdaadOp de Beverwijkse Bazar - in de volksmond nog steeds Zwarte Markt geheten - heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote juwelenroof plaatsgevonden. De dieven kwamen via het dak naar binnen in een pand aan de Montageweg van de zogenoemde Oosterse Markt en maakten daarna met een slijptol een gat in een betonnen muur.

Hierdoor kregen ze toegang tot de zaak van juwelier Crown. Deze zaak van een Irakese ondernemersfamilie is de grootste en meest prestigieuze van de vijftig juweliers die de Beverwijkse Bazar rijk is.

De kluis van deze juwelier werd opengebroken en alle vitrines in de zaak werden leeggehaald. Hierdoor hebben de rovers voor meer dan een miljoen aan juwelen en andere kostbaarheden kunnen bemachtigen.

De inbraak vond plaats rond 03.00 uur. Het inbraakalarm is afgegaan en de alarmcentrale heeft de melding ook doorgegeven, maar surveillerende bewakers hebben er niet op gereageerd. Ook lichtten ze de politie niet in. Het duurde tot vier uur nadat het alarm het eerste signaal had gegeven, voordat de roof werd ontdekt.

Alle juweliers op de markt bleven gisteren uit protest tegen de gang van zaken dicht. Ze willen eerst opheldering waarom er niet op het alarmsignaal is gereageerd.