Exploderende terrorist gefilmd

Een correspondent verbonden aan de GPD-dagbladen (regionale kranten), Harald Doornbos, heeft bij toeval in Libanon een ontploffing gefilmd. Op het filmpje is duidelijk te zien dat een vermoedelijke Al-Qa'ida-terrorist tientallen meters de lucht in wordt geslingerd. Afgelopen dinsdag legde Doornbos het gebeuren vast met zijn eigen digitale camera.

De verslaggever bevond zich op zo'n zeshonderd meter van een vluchtelingenkamp in een buitenwijk van de stad Tripoli. In dit kamp hebben al maanden zware gevechten plaats tussen het Libanese leger en Fatah al Islam, de terreurbeweging die nauwe banden heeft met Al-Qa'ida.

In zijn weblog vertelt Doornbos in geuren en kleuren hoe een mortiergranaat op de terrorist wordt afgevuurd. Als het gebouwtje waar de man zich bevindt door het projectiel wordt geraakt, schiet de man door de zware explosie vele tientallen meters door het luchtruim.

Doornbos is van mening dat het hier om unieke beelden gaat. Daarom heeft de correspondent ze vandaag op internet gezet. De beelden laten 'de gekte van de oorlog' goed zien, aldus de verslaggever.

"Alhoewel de dood van iemand, in theorie, nooit een vrolijke gebeurtenis is, ben ik niet echt rouwig om de dood van deze man", schrijft Doornbos. Vrijwel alle Libanezen hebben een broertje dood aan terreurbeweging Fatah al Islam, vergoelijkt hij.Let op de rode cirkel, hierin vliegt de terrorist


Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.