Tilburger verwerpt boete voor 'corrupt'-shirt

corrupt shirtDe 29-jarige Dénis van Vliet uit Tilburg weigert een boete te betalen van 170 euro wegens het beledigen van de politie. Hij kreeg de boete in maart toen hij boodschappen aan het doen was. Het t-shirt wat hij droeg was twee agenten een doorn in het oog. Op het shirt stond de tekst 'corrupt' met daarbij een afbeelding van iets dat leek op het politielogo.

Volgens Van Vliet is zijn shirt komisch bedoeld en wilde hij de politie niet beledigen. "We willen niet op elke slak zout leggen, maar er is een grens", zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. "Wij achten meneer schuldig aan smaad, belediging en merkmisbruik."

Anand Jhingoer, advocaat van Van Vliet, denkt dat de kans dat de Tilburger de zaak wint 'behoorlijk groot' is. "Misschien bedoelde hij met het T-shirt alleen maar dat hij zelf corrupt is", zegt Jhingoer. Volgens de advocaat valt het shirt sowieso onder de vrijheid van meningsuiting. "Bij belediging moet opzet in het spel zijn. Deze jongen is niet het politiebureau binnengestormd om op zijn shirt te wijzen. Hij wilde gewoon sigaartjes kopen. De politie moet niet zo kleinzerig zijn."