Cel- en werkstraf voor jarenlange mishandeling

JustitieDe 30-jarige Mohammed M. uit Gouda moet tot het eind van dit jaar achter de tralies verblijven voor het vier jaar lang mishandelen van zijn ex-vriendin. Sinds april zit hij in de gevangenis. Pas toen verliet zijn vriendin hem en deed ze aangifte. Na zijn vrijlating moet M. nog een werkstraf van 210 uur verrichten en de vrouw een schadevergoeding van 400 euro betalen, de helft van wat ze bij de rechtbank had geëist.

Het slachtoffer kreeg 4 jaar geleden, toen ze op haar 16e in Gouda op kamers ging wonen, een relatie met de tien jaar oudere Mohammed. Binnen een week mepte hij haar een bloedlip. Het was het begin een uiterst gewelddadige relatie.

Mohammed blijkt in die periode zijn vriendin letterlijk en figuurlijk murw te hebben gebeukt. Zo heeft ze een blijvende gehoorbeschadiging. Terwijl hij wist dat ze een gaatje in het trommelvlies had opgelopen, bleef hij haar bij herhaling tegen haar oor slaan. Ook werd ze met haar hoofd tegen de muur geramd, met een glas op het hoofd geslagen, getrapt en ontving ze zo nu en dan een kopstoot, waardoor ze nog last heeft van haar neusbrug. Haar grootste littekens zitten echter van binnen zo zegt het slachtoffer.

M. bekende alle mishandelingen. Als hij vrijkomt hoeft zijn ex niets te vrezen zo bezwoer de man, die de afgelopen tien jaar nauwelijks werk heeft gehad en vaak vastzat wegens diefstal en geweld: ''Ik heb haar genoeg aangedaan.'' Zijn alcoholverslaving was de reden van zijn brute gedrag.