Relletje in AustraliŽ rond biermerk Foster's

Icoon BuitenlandsTerwijl Bavaria in Nederland experimenteert met het schenken van alcoholvrij bier, is er in AustraliŽ een relletje ontstaan rondom het gerstenat. Bierbrouwer Foster's wil namelijk het alcoholpercentage van Victoria Bitter, een van de meest gedronken biermerken in AustraliŽ, terugbrengen van 4,9 naar 4,8 procent. Foster's heeft bijna de helft van de Australische biermarkt in handen.

Volgens de bierbrouwer zal de smaak hetzelfde blijven. Veel Victoria Bitter-drinkers zijn echter bang dat de authentieke smaak van het bier verdwijnt of verandert. Experts zeggen dat de aanpassing van het promillage voor de alcoholconsumptie weinig uit zal maken.

Naast een verandering van het alcoholpercentage wordt ook de prijs van het bier met zo'n twee procent verhoogd, volgens de brouwer vanwege inflatie en stijgende productiekosten. Veel Victoria Bitter-drinkers zijn verontwaardigd over het feit dat de brouwer de prijs verhoogt terwijl ze veel geld gaan besparen op de productie. De verlaging van het alcoholpercentage zal naar schatting namelijk 20 miljoen Australische Dollar (ruim 11 miljoen euro) aan belastinggeld kunnen besparen.

Met dank aan Kauwgomballen voor de herschreven submit.