Engelse zwerver hit op internet

What's the time Gordon?De 78-jarige Engelse zwerver Gordon Roberts is een ware hit aan het worden op internet. Roberts, al twintig jaar rondzwervend in het Engelse kustplaatsje Bournemouth, heeft sinds enige tijd een populair profiel op Facebook, een Engelse variant van Hyves. Veel nationale en internationale media hebben dit inmiddels opgepikt en daarmee wordt zijn bekendheid alsmaar groter.

Roberts is een bekende verschijning in Bournemouth en staat bekend als levende klok. Hoewel hij nooit een horloge draagt, kan hij op enkele minuten nauwkeurig aangeven hoe laat het is (zie ook onderstaand filmpje). Het leverde hem een kleine, maar trouwe schare fans op.

Enkele van zijn fans besloten hem in april een profiel op het online vriendennetwerk Facebook te geven, en met succes: hij heeft inmiddels al meer dan 5000 vrienden. Initiatiefnemer Chris Kimber, een student aan de plaatselijke universiteit, zegt dat de actie bedoeld is om Roberts te laten merken dat veel mensen hem waarderen.

Fans van Gordon hebben inmiddels al veel foto's geplaatst waarop ze met de man poseren en ook deelt men de ervaringen met Gordon. Iemand schrijft: "Hij moet zich kandidaat stellen als burgemeester van Bournemouth. Mijn stem heeft-ie!"

En 'Gordon the Tramp' zelf? Die is niet echt onder de indruk, zo lijkt het. Hij zegt het zelf nog niet gezien te hebben, omdat hij geen computer bezit. "Ik heb er iets over gehoord, maar verder weet ik er weinig van", aldus de man.


"What's the time Gordon?"