Aanhouding doodrijden 16-jarige Pascal

Icoon MisdaadDe politie blijkt gisteravond al een 36-jarige man uit Bovenkarspel te hebben aangehouden in verband met de dood van de 16-jarige Pascal Keijzer uit Hoogkarspel. De jongen werd maandagavond in Wervershoof naar alle waarschijnlijkheid expres overreden door de bestuurder van een donker gekleurde personenauto.

De verdachte wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de jongen. Volgens de politie kwam de 16-jarige jongen door een misdrijf om het leven. In het belang van het onderzoek wil het OM geen verdere mededelingen doen.

Het Noordhollands Dagblad schrijft vandaag dat een Medemblikker beweert dat de dood van Pascal een liquidatie betreft in het drugscircuit. Die had bovendien plaats onder de ogen van Pascals vriendin. ''Dat is het echte verhaal over de moord'', zegt de inwoner van Medemblik die verantwoordelijk is voor weblog Pinkpower.nl. Zowel Pascal als zijn vriendin zouden in de auto hebben gezeten. Het slachtoffer werd er uitgezet (of stapte eruit) en werd overreden. De weblogger geeft bovendien Bureau Jeugdzorg de schuld omdat die de totaal ontspoorde Pascal niet zouden hebben geholpen.

De inhoud van reacties op internet van mensen uit de omgeving van het slachtoffer zijn terug te leiden tot: Pascal was een drugsdealertje, die dacht dat hij kon 'uitstappen'. Dat kostte hem zijn leven. Bekend is dat het slachtoffer in 2006 in een jeugdinrichting zat wegens drugshandel.Het slachtoffer