IJsbeertje Knut krijgt doodsbedreiging

Icoon Opmerkelijk Het inmiddels wereldberoemde ijsbeertje Knut is met de dood bedreigd. Dat heeft de Duitse politie vandaag bekendgemaakt. De politie neemt de bedreiging serieus genoeg om extra veiligheidsmaatregelen voor Knut te nemen.

Over de aard van de beschermingsmaatregelen voor Knut wilde de politie nog niets kwijt. Ook over de inhoud van de bedreiging is nog niets bekend. Wel is bekend dat de bedreiging per post binnenkwam bij de Berliner Zoo, de woonplaats van het ijsbeertje.

Couveuse-ijsbeer
Knut werd in december in gevangenschap geboren. Omdat hij werd verstoten door zijn moeder moest hij enige tijd in een couveuse doorbrengen. Sindsdien wordt hij met een fles gevoed door een verzorger.

Het ijsbeertje kreeg internationale bekendheid toen een aantal dierenbeschermers verklaarden dat Knut beter dood had kunnen gaan. Volgens de dierenbeschermers zou het ijsbeertje later een grote kans maken op gestoord gedrag, en nooit meer normaal als een wilde ijsbeer kunnen functioneren.

De populariteit van Knut is overigens al wel weer aan het afnemen. De Duitsers zijn verdeeld: een deel vindt het ijsbeertje nog steeds schattig, terwijl een ander deel Knut alleen nog maar irritant vindt.


Schattig of irritant?