Voetbal: Uitslagen 1/4 finales UEFA Cup

Icoon UEFA CupVanavond werden de returnwedstrijden in het kader van de UEFA Cup gespeeld. Vorige week stonden de heenwedstrijden op het programma. Hieronder zijn alle uitslagen van vanavond te vinden.

Benfica - Espanyol 0-0 (2-3)
Espanyol is er in geslaagd om de halve finales van de UEFA Cup te bereiken. In de eerste wedstrijd wisten de Spanjaarden met 3-2 te winnen. In de return stond er na negentig minuten 0-0 op het scorebord. De Portugese club had gedurende de hele wedstrijd een overwicht. Dit betaalde zich na rust bijna uit in een treffer. De paal boodt echter tegenstand, waardoor het niet gebeurde. De Spanjaarden counterden er vrolijk op los, wat ook een aantal kansen opleverden. Deze werden echter niet verzilverd, waardoor Benfica ook nog in de race kon blijven. Toch stond de laatstgenoemde ploeg uiteindelijk met lege handen.

Tottenham Hotspur - Sevilla 2-2 (1-2)
Bekerhouder Sevilla is er wederom in geslaagd om zich voor de halve finales van de UEFA Cup te plaatsen. De Spaanse club speelde gelijk tegen Tottenham Hotspur (2-2). In de eerste wedstrijd wonnen de Spanjaarden al met 2-1. Na tien minuten stonden de bezoekers op op een royale 2-0-voorsprong, waardoor de volgende ronde erg dichtbij was. Toch toonde de Engelse ploeg ook veerkracht. De ploeg van trainer Martin Jol moest hierdoor vier keer scoren. In de tweede helft wisten de Engelsen toch nog twee keer het net te vinden. In de fase die hierop volgde leek het erop dat de thuisploeg voor een wonder ging zorgen. Uiteindelijk kwam de club niet verder dan een gelijkspel en was het uitgeschakeld.

Werder Bremen - AZ 4-1 (0-0)
AZ is er niet in geslaagd om van Werder Bremen te winnen. In Duitsland werd de Alkmaarse ploeg met 4-1 over de knie gelegd. De Duitsers kwamen al vrij snel op voorsprong. In de daaropvolgende periode had de Nederlandse ploeg moeite om de opponent te verrassen. Mede door de opkomende middenvelders zorgde de thuisploeg voortdurend voor gevaar. Toch kwamen de Alkmaarders op gelijke hoogte. Werder leek de weg kwijt te zijn, maar kwam niet veel later toch weer op voorsprong. Na een uur spelen wist de Duitse ploeg opnieuw het net te vinden, waardoor de kans voor AZ, om door te gaan, nihil werd. In de slotfase werd de score nog verder uitgebouwd.
Het complete verslag

Osasuna - Bayer Leverkusen 1-0 (3-0)
Osasuna heeft zich zonder al teveel in te spannen geplaatst voor de volgende ronde van de UEFA Cup. In eigen huis won de ploeg met 1-0. Een week eerder werd het in Duitsland al 3-0 voor de Spanjaarden. De Duitsers kwamen goed voor de dag, maar het was onmogelijk om de opgelopen schade te herstellen. De grootste kans voor de bezoekers was vlak na rust, maar de bal werd uiteindelijk van de lijn gehaald. Ongeveer tien minuten later werden de aspiraties definitief de kop ingedrukt, doordat de Spaanse club wist te scoren. Bayer Leverkusen was hierna niet meer bij machte om wat terug te doen.

Voor meer nieuws over de UEFA Cup kijk je op de FOK! Voetbalmanager!