Bijna duizend klachten over Xbox 360

Bijna duizend consumenten hebben geklaagd bij het televisieprogramma Kassa over hun spelcomputer Xbox 360. Het systeem zou krassen veroorzaken op dvd's. Kassa onderschrijft de klachten, omdat uit een eigen test blijkt dat de Xbox 360 inderdaad schijfjes beschadigt.

De problemen treffen volgens het tv-programma waarschijnlijk tussen de een en twee miljoen apparaten. Deze zijn van mei tot en met december vorig jaar gemaakt door de Amerikaanse producent Microsoft, zei eindredacteur Renzo Veenstra donderdag.

Microsoft kon nog niet reageren. Het concern heeft de uitzending van aankomende zaterdag, waarin Kassa opnieuw de problemen rond de Xbox 360 behandelt, nog niet gezien.

Negen bezitters van een Xbox 360 hebben het apparaat voor Kassa getest. Na vijf uur gamen op de eerste dag verscheen er al een kras op een dvd, aldus Veenstra. Op twee daarop volgende testdagen veroorzaakte de dvd-speler van de spelcomputer opnieuw krassen. Uit eerder onderzoek van Kassa zou blijken dat de dvd-speler een aantal kleine stootkussentjes ontbeert, waardoor de schijf tegen de lens kan aanbotsen.

De Xbox 360 is volgens Kassa een ondeugdelijk apparaat. Microsoft moet de apparaten terugroepen en repareren, aldus het programma.
een Xbox 360
Een Xbox 360, ondersteboven...