Voetbal: Uitslagen Champions League (10/04)

Icoon Champions LeagueEr werden vanavond twee kwartfinale wedstrijden gespeeld. Chelsea ging op bezoek bij Valencia terwijl Manchester United AS Roma ontving. De twee Engelse ploegen vervolgen hun weg in Europa. Morgen worden er nog twee wedstrijden gespeeld.

Valencia – Chelsea 1-2 (1-1)
In het Mestalla-stadion troffen Valencia en Chelsea elkaar voor de kwartfinale van de Champions League. De eerste ontmoeting tussen de twee clubs eindigde in een gelijkspel. Silva en Drogba zorgden op Stamford Bridge voor de doelpunten. In Spanje was het Chelsea dat aanvankelijk het beste van het spel had. Kansen waren er voor beide ploegen, Valencia had de beste mogelijkheid via Morientes. Zijn schot belande op de paal, de rebound was te moeilijk voor de spits. Kort daarna wist de spits wel tot scoren te komen na een voorzet van Joaquin. Morientes gleed de bal binnen en zette zijn ploeg op voorsprong. De beste kans voor Chelsea kwam op naam van Drogba, een uitstekende redding van Canizares voorkwam een treffer.

Kort na de pauze kwamen de Engelsen op gelijke hoogte via Shevchenko die in de rebound een geblokt schot van Drogba tegen te de touwen knalde. Chelsea had Valencia in de tweede helft in de tang en creëerde enkele goede kansen. Tot scoren kwam de ploeg van José Mourinho evenwel niet. Kansen waren er ondermeer voor Ballack en Lampard. De Spaanse doelman Canizarez had een prima redding, zes minuten voor tijd op een kopbal van Ballack. Lang leek het op een verlenging uit te draaien maar in de 90e minuut kreeg het waar het recht op had. Vanaf de rechterkant wist Essien Canizares te verschalken door de bal in de korte hoek voorbij de doelman te schieten. De matchwinner van vandaag zal er in de halve finale niet bij zijn, de verdediger kreeg in de eerste helft een gele kaart en is daardoor geschorst. De komende tegenstander is naar alle waarschijnlijkheid Liverpool dat het morgen op Anfield Road opneemt tegen PSV.

Manchester United – AS Roma 7-1 (1-2)
Vorige week verloor United met 2-1 van AS Roma en zag het Scholes een rode kaart krijgen. Vandaag op Old Trafford kon de ploeg van Van der Sar het verlies proberen recht te breien. En dat deed het, met maar liefst 7-1 werden de Romeinen naar huis gestuurd. Al in de elfde minuut kwam de thuisploeg op voorsprong via Carrick. Zes minuten later verdubbelde Smith de score. AS Roma was het helemaal kwijt, enkele minuten na de 2-0 stond het al 3-0, ditmaal was Rooney trefzeker. Kansen voor de gasten waren er nauwelijks, Totti was op slag van rust de man die met een vrije trap dichtbij was. Van der Sar voorkwam echter een tegentreffer. Kort daarvoor waren The Reds al op een 4-0 voorsprong gekomen, Ronaldo was de schutter.

Na de pauze ging de ploeg van Sir Alex Ferguson verder met waar het een kwartier eerder gestopt was: scoren. Opnieuw was het Ronaldo, hij maakte zijn tweede. Carrick was verantwoordelijk voor de zesde van Manchester United door de bal in de bovenhoek te knallen. Toch nog een doelpunt voor de weggespeelde bezoekers, De Rossi wist met een mooie volley toch nog een treffer aan te laten tekenen. Tien minuten voor tijd sloot Evra het doelpuntenfestijn af door de 7-1 binnen te schieten.

Voor meer nieuws over de Champions League kijk je op de FOK! Voetbalmanager!