Forumverslaafde Klessebes ineens spoorloos

De politie van Leeuwarden heeft een rechercheteam geformeerd om uit te zoeken waar een gebruikster van het internetforum Klessebessen.nl (momenteel off-line gehaald) is gebleven. Normaal gesproken zat de 48-jarige Willy Wester (zie foto) uit Leeuwarden dagelijks urenlang op het forum, maar ineens liet ze niks meer van zich horen.

Haar internetvriendinnen vrezen dat haar man Uko achter de verdwijning zit, en schakelden de politie in. Het rechercheteam heeft de computers in beslag genomen waarop Willy de afgelopen anderhalf jaar haar berichten typte. Gistermiddag besloot justitie in Leeuwarden een gerechtelijk vooronderzoek te starten naar de verdwijning. Gevreesd wordt dat Willy niet meer leeft.

Laconiek
Haar man is echter laconiek over de verdwijning van zijn computerverslaafde vrouw, die volgens hem op een geheim adres aan het afkicken is van haar verslaving. ''Sinds ze weg is huppelt ons 12-jarige zoontje fluitend door het huis. Ze is computerverslaafd, leefde achter het beeldscherm. Deed slechts af en toen een dutje op de bank. Mijn zoontje en ik moesten noodgedwongen magnetronmaaltijden eten, omdat ze niet achter die rotcomputer was weg te slaan. Nu is ze aan het afkicken op een geheim adres, dat niet te achterhalen is voor de mensen met wie ze op internet chatte. Ze is bang dat ze anders wordt gestalkt.''

Ondanks de aantijgingen van internetvriendin Andrea Treffers van de verdwenen Willy, die beweert dat Uko ziekelijk jaloers was en dat Willy amper contacten buitenshuis mocht hebben, stond hij toe dat De Telegraaf een foto van hem nam en publiceerde. Andrea zegt dat Uko al verschillende verhalen over de verdwijning van Willy heeft verteld. Van een vakantie naar Noorwegen tot weggelopen met een andere man.

Uko haalt zijn schouders op: ''Ik ben niet rouwig over haar verdwijning, omdat de relatie toch al op sterven na dood was. Ja, ik ben er laconiek onder. Wat wilt u nou? Moet ik hier een potje gaan zitten janken? Het is inmiddels al weer anderhalve week geleden...'' Volgens hem leeft zijn vrouw nog en heeft ze zondag nog gebeld met haar zoontje.

Update 13.33 uur
Er is vandaag rond het middaguur een 66-jarige man uit Leeuwarden aangehouden in deze zaak. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Willy Wester, zo laat de politie in een persbericht weten.

De woning van de verdwenen vrouw is afgezet en wordt door de technische recherche in samenwerking met deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut op sporen onderzocht. Tijdens het onderzoek wordt de woning bewaakt. Ook wordt een buurtonderzoek uitgevoerd.

-
Link: Opsporingsbericht politie Leeuwarden.