Aanhoudingen in 'rap-battle-moord'

MisdaadDe politie heeft twee arrestaties verricht in wat je zou kunnen noemen de Rotterdamse 'rap-battle-moord'. Het betreffen een 20- en 22-jarige Rotterdammer. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij vorige week zondag in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet.

Het slachtoffer, de 22-jarige Ajo, zou volgens vrienden zijn neergeschoten in verband met beledigende rapteksten die jonge Antillianen over en weer hadden gestuurd. Een soort battle per cd. ''Ze sturen elkaar cd's met raps, of ze laten ze door meisjes langs brengen'', zei afgelopen week een neefje van Ajo.

Met de arrestaties heeft de politie mogelijk een wraakactie in het Antilliaanse milieu voorkomen. In het AD en op Radio Rijnmond liet een betrokkene afgelopen week weten dat het een kwestie van tijd was wie de vermoedelijke dader het eerst te pakken zou krijgen, de politie of zij. ''Ik geef ze drie dagen. Anders lossen we het op onze eigen manier op. Jullie Hollanders doen het misschien met een rechtszaak, maar wij doen het op de Antilliaanse manier'', zo klonk de dreigende taal.