Moslimextremisten dreigen Duitsland met aanslagen

Icoon TerrorismeAls Duitsland en Oostenrijk zich niet terugtrekken uit Afghanistan, staat beide landen een golf van aanslagen op onder meer toeristische attracties te wachten. Dit dreigt een islamitische groep die zich Stem van het Kalifaat noemt in een videoboodschap.

De video stond op een website die vaker door terreurgroepen wordt gebruikt om dreigementen te uiten. Een andere groep dreigde eerder via dezelfde website om twee in Irak ontvoerde Duitsers, een 61-jarige vrouw en haar zoon, om het leven te brengen als Duitsland zich niet binnen tien dagen terugtrekt. De twee smeken de Duitse Bondskanselier in een videoboodschap om hun leven.

De toeristenindustrie wordt in de video expliciet bedreigd. Toerisme is erg belangrijk voor de Oostenrijkse economie, maar daar kan verandering in komen als het land zich blijft mengen in de oorlog tussen Amerika en de moslims, aldus de moslimextremisten.

Oostenrijk heeft vijf officieren in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Duitsland heeft inmiddels drieduizend manschappen in Afghanistan. De meesten van hen zitten in het relatief rustige noorden.