Eredivisie vrouwenvoetbal kan van start

Een eredivisie vrouwenvoetbal doet komend seizoen haar intrede. Negen clubs uit het betaald voetbal hebben zich bij de KNVB aangemeld, liet de bond vrijdag weten. Minstens zes clubs zijn nodig voor de eerste eredivisie voor vrouwen.

De clubs die zich hebben aangemeld zijn ADO Den Haag, AZ, Cambuur Leeuwarden, Roda JC, TOP Oss, FC Twente, Willem II, SC Heerenveen en FC Utrecht. Die laatste twee clubs hebben een voorbehoud gemaakt.

De KNVB maakt 9 maart bekend met hoeveel en met welke clubs de eredivisie voor vrouwen komend seizoen gaat beginnen. PSV en Ajax zijn afgehaakt. Beide topclubs vinden het nog te vroeg om in te stappen, maar overwegen zeker om dat in 2008 wel te doen, zei een woordvoerster van de KNVB.

De vrouwencompetitie krijgt een professioneel karakter, maar van goed betaalde profvoetbalsters zal in eerste instantie nog geen sprake zijn. '',Dat is absoluut wel de gedachte, maar zover is het nog niet. Veel zal afhangen van de interesse van sponsors en tv-zenders'', aldus de woordvoerster. ''De KNVB heeft met opzet voor clubs uit het betaald voetbal gekozen, omdat daar wel alle faciliteiten aanwezig zijn om professioneel vrouwenvoetbal op te zetten.''

Bondscoach Vera Pauw van het Nederlands vrouwenelftal reageerde verheugd: ''We merkten tijdens de gesprekken met clubs al dat er steeds meer animo kwam voor een eredivisie vrouwen. Dat deze er nu echt lijkt te komen, vinden we fantastisch.''


-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.