Miljonair Dankbaar vast voor hacken email

PolitieIct-miljonair Wim Dankbaar is gearresteerd wegens computervredebreuk. De Nationale Recherche hield hem aan op verdenking van het hacken van de computer van de Deventer advocaat Jan Vlug en misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Voor het kraken van de e-mailbox van advocaat Vlug - die de raadsman is van klusjesman Michael de Jong van wie opiniepeiler De Hond vermoedt dat hij de ware moordenaar is van weduwe Wittenberg - werd eerder al een 33-jarige inwoner van Deventer aangehouden. Mogelijk heeft Dankbaar hem opdracht gegeven de mail van Vlug te kraken.

Vlug beschuldigde eerder Maurice de Hond van het gebruiken van informatie die uit zijn mailbox was gestolen. In verband daarmee deed Justitie vorige maand huiszoeking bij De Hond. De nu aangehouden Dankbaar maakt overigens deel uit van de zogenaamde 'Louweslobby' van De Hond (de groep mensen die overtuigd is van de onschuld van Ernest Louwes).

De Vries
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd medio december getipt dat Dankbaar mailtjes uit zijn mailbox had gedownload en naar anderen had verstuurd. Daaruit zou blijken dat De Vries er een minnares op na hield waar de roddelbladen zich grif op stortten. De Vries: ''Het is in mijn ogen volkomen terecht dat Wim Dankbaar is gearresteerd. Deze man heeft willens en wetens mijn bestand gekraakt en mails onder tegenstanders verspreid om mij in diskrediet te brengen.''

Peter R. de Vries gaf onlangs aan dat hij er van overtuigd is dat Ernest Louwes terecht vastzit in de Deventermoordzaak. Hij vermoedt dat de kraak van zijn mailbox daar mee te maken heeft. Dankbaar en De Vries werkten vorig jaar nog samen in een reportage over de in hun ogen ware moordenaar van de Amerikaanse president JFK Kennedy. Bij die gelegenheid zou Dankbaar de inloggegevens van De Vries' mailbox hebben bemachtigd. Zie ook uitleg van De Vries zelf.

Op computervredebreuk staat maximaal 4 jaar celstraf.



Wim Dankbaar