Virtuele bank verwacht recordomzet

Icoon InternetInterXchange, een virtuele bank in Second Life, verwacht komende maand een record omzet van virtueel geld, zogenoemde 'Linden dollars' in de virtuele wereld van Second Life. Waar het eerder niet mogelijk was om zonder creditcard Linden dollars in te kopen, bood InterXchange een alternatieve betalingsmethode aan via iDEAL.

Een gat in de markt, zo blijkt. Momenteel kan InterXchange worden gezien als meest succesvolle Nederlands bedrijf in Second Life. Komende maand wordt een omzet van 6 miljoen Linden dollars verwacht. In juni 2007 wordt een omzet verwacht van 12 miljoen Linden dollars, hetgeen gelijk is aan zo'n 40.000 keiharde euro.

Volgens oprichter Steve Cassini is het succes van InterXchange te danken aan de unieke implementatie van iDEAL in de pinautomaten die op vrijwel alle bekende Nederlandse lokaties staan in Second Life. ''Wat begon als een extra dienst voor Nederlandse bezoekers in Second Life is binnen twee maanden uitgegroeid tot een groot bedrijf. Steeds meer particulieren en bedrijven storten zich in het tweede leven; een pinautomaat om virtueel geld in te kopen is dan ook onmisbaar.''

InterXchange is van plan om de komende week uit breiden binnen Europa met internationale betalingsmogelijkheden waaronder microbetalingen via telefoon en sms. Ook heeft ABN Amro laten weten geïnteresseerd te zijn in de diensten van InterXchange. Over eventuele mogelijke samenwerking of overname wil InterXchange nog niets kwijt.

Met dank aan Woeiii voor de submit.