Michael Jackson werkt aan comeback

Wacko Jacko slaat terug. De 48-jarige zanger van onder andere 'Thriller' en 'Billy Jean' heeft de hulp van producer Simon Fuller ingeroepen om hem uit het dal te halen waar hij al sinds ongeveer 2003 in verkeert.

Het laatste album van Michael Jackson verscheen in 2001 en was goed voor dubbel platina en een nummer 1-positie in de hitparade. Hoewel het hem toen op muzikaal gebied dus goed ging, kwam hij in opspraak door meerdere beschuldigingen van kindermisbruik. Na een procedure van 2 jaar werd de zanger op 13 juni 2005 uiteindelijk vrijgesproken, maar het proces liet een groot litteken op zijn imago achter. Om Jackson weer terug op de kaart te brengen verschijnen er sinds deze maand al wekelijks oude nummers van de zanger opnieuw op single.

Producer Simon Fuller, in de jaren '90 de ontdekker en producer van The Spice Girls, zal met Jackson gaan werken aan nieuwe nummers. "Michael weet dat het geen gemakkelijke klus is om weer te worden geaccepteerd in de muziekindustrie, maar als iemand hem kan helpen, is Simon het wel," aldus één van Jacksons medewerkers. Of en wanneer we weer een nieuw album kunnen verwachten is nog niet bekend.


Michael Jackson