Enorm xtc-laboratorium ontdekt in Haarlem

PolitieDe fiscale opsporingsdienst FIOD/ECD heeft aan de Nijverheidsweg in Haarlem een enorm xtc-laboratorium ontdekt. Zoals het er nu naar uitziet, gaat het om de grootste productielocatie die tot nu toe ooit in Nederland is aangetroffen.

Dit zegt een woordvoerster van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM). Bij de inval van dinsdagavond werden er vier verdachten aangehouden. Twee van hen bevonden zich in de loods waar het laboratorium werd gevonden.

Het landelijk parket verwacht dat de ontmanteling zeker nog tot donderdag gaat duren. De omgeving is inmiddels uit veiligheidsoverwegingen afgezet. Bij het ontmantelen van een productielijn van synthetische drugs bestaat namelijk explosiegevaar.

Het OM zegt dat er zich enorm veel chemicaliŽn in de loods bevinden. Daarom is een speciaal landelijk ontmantelingsteam ingeschakeld om de xtc-fabriek veilig op te ruimen.

Volgens de woordvoerster van justitie lijkt het er sterk op dat het laboratoruim in Haarlem nog groter is dan het laboratorium dat in november 2005 in Nederweert-Eind werd ontdekt. Dat werd toen bestempeld als het grootste ooit ontdekt in Nederland en waarschijnlijk ook in Europa.Met dank aan peniskoker voor de submit.