Voetbal: Davids mag transfervrij naar Ajax

Icoon VoetbalHet enige wat nog aan de overgang van Edgar Davids naar Ajax ontbreekt, zijn de handtekeningen. De transfer is zo goed als rond, nu Tottenham Hotspur zijn fiat heeft gegeven. De 33-jarige oud-international zal in Amsterdam een contract tekenen dat hem voor anderhalf jaar bindt aan de Amsterdammers, die geen transfersom hoeven te betalen.

Van 1991 tot 1996 kwam Davids ook al uit voor Ajax. Daarna speelde de 74-voudig international voor AC Milan, Juventus, Barcelona, Internazionale en de Spurs. Vorig seizoen kwam hij voor die laatste club 31 keer in actie, dit seizoen slechts negen maal.

Update:
The Sunday Mirror meldt dat Davids afgelopen donderdag een pittige woordenwisseling op het trainingsveld heeft gehad met Martin Jol. Het ging om verbaal geweld. Davids was zo gefrustreerd vanwege het feit dat hij nog steeds geen basisplaats had veroverd, dat hij besloot zijn mond open te doen. De explosie van Davids en daarmee de confrontatie was daardoor onvoorkoombaar. Vrijdag ontbrak Davids op de training van de Spurs, wat zijn transfer naar Ajax inleidde.

Voor het laatste voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!