70% Nederlanders vindt zichzelf te dik

Icoon GezondheidEen meerderheid (70 procent) van de Nederlanders vindt zichzelf te dik. Van hen wil een groot deel dan ook de komende maanden gaan lijnen, blijkt uit Afslank Onderzoek 2007 onder 750 mensen in opdracht van GezondheidsNet.

Vooral vrouwen vinden zichzelf te dik en zij zijn ook het meest ontevreden over hun lichaam. De buik is zowel bij mannen als bij vrouwen het minst gewaardeerde lichaamsdeel. Mannen zijn over de rest van hun lichaam redelijk tevreden, terwijl vrouwen ook moeite hebben met hun billen en benen.

Nederlanders hebben een goed zelfbeeld. Mensen die zichzelf te dik vinden, hebben ook een hoog BMI (gewicht gedeeld door lengte in kwadraat), terwijl mensen met een normaal BMI zich ook niet of nauwelijks te dik vinden. Je eigen BMI is onder andere hier te berekenen.

Het populairste dieet is dat van Sonja Bakker. Zij heeft inmiddels haar derde boek uitgebracht. Anderhalf miljoen mensen willen binnenkort gaan sonjabakkeren. Om af te vallen kiest eenvijfde van de Nederlanders voor een dieet. Vooral vrouwen doen dat. Van de mannen zegt 15 procent zich aan een dieet te (gaan) houden, constateren de onderzoekers.

Met dank aan JasperK voor de submit.