Anthony Godett terug in de gevangenis

Icoon BinnenlandsAnthony Godett, de wegens corruptie gedetineerde voorman van de grootste politieke partij van Curaçao FOL, is sinds donderdag weer terug in gevangenis Bon Futuro. Godett werd een week eerder opgenomen op de afdeling intensieve zorg van het Sint Elisabeth Hospitaal op Curaçao.

Hij had last van hartstoornissen. Godett zegt nog steeds pijn in zijn longen en hart te hebben. De doktoren in het ziekenhuis vonden hem donderdag echter voldoende opgeknapt om terug te keren naar de ziekenboeg in de gevangenis. Daar zal Godett een cholesterol-arm dieet moeten gebruiken in verband met zijn hoge bloeddruk.

Godett was tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis via mail en telefoon actief betrokken bij de formatiebesprekingen van de nieuwe regering van Curaçao, die donderdag is gepresenteerd.

Godett zit sinds 17 juli 2006 een gevangenisstraf uit van tien maanden wegens fraude en corruptie. Hij heeft echter zijn zetel in de Curaçaose Eilandsraad en de Antilliaanse Staten aangehouden. Zijn vrijlating staat gepland op 12 maart 2007.