Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 17

Icoon EredivisieOok dit weekend stond er weer een complete speelronde op het programma in de Eredivisie. Ajax, AZ en FC Twente wisten hun wedstrijd te winnen. Feyenoord slaagde hier echter niet in en verloor zijn wedstrijd.

Aan de hand van Klaas-Jan Huntelaar heeft Ajax zijn wedstrijd tegen Excelsior gewonnen. De jonge aanvaller nam alledrie de treffers voor zijn rekening. Excelsior deed in blessuretijd nog wel wat terug, maar stond toen nog maar met negen spelers op het veld. Feyenoord is er niet in geslaagd om van FC Utrecht te winnen. Binnen twintig minuten stond de ploeg uit de Domstad op een comfortabele voorsprong. Vlak voor het verstrijken van de speeltijd wist de Rotterdamse formatie pas te scoren.

AZ heeft in een aantrekkelijk duel van FC Groningen gewonnen. Ook in deze wedstrijd stond de eindstand al voor rust op het scorebord. In de eerste helft konden de Groningers de thuisploeg nog bijbenen. In het tweede deel namen de Alkmaarders het initiatief over. RKC Waalwijk wist niet te winnen van NEC. In eigen huis verloor de ploeg met een minimaal verschil. De enige treffer werd ongeveer tien minuten voor rust gemaakt. Tot slot maakte FC Twente gehakt van SC Heerenveen. De Friezen werden namelijk op een 5-1 nederlaag getrakteerd en moesten het laatste half uur met een man minder verder. Tijdens de rust stond het al 2-1 voor de ploeg uit Enschede. In de tweede helft werd de score eenvoudig naar een hoger niveau getild.