Woede over doodschieten Palestijnse kinderen

Icoon IsraŽl/PalestinaIn Palestijnse kringen is woedend gereageerd op het doodschieten van drie kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar in Gaza-stad. De slachtofffers zijn de drie zoontjes van een hoge functionaris van de Palestijnse veiligheidsdienst. Ook een 25-jarige voorbijganger kwam om.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas repte van een ,,lelijke en onmenselijke misdaad''. De vader van de doodgeschoten kinderen, Baha Balousha, zei dat hij geen woorden voor de misdaad had.

De kinderen van Baha Balousha waren in een auto op weg naar school. Zij werden net op het schoolplein afgezet. Vier andere kinderen bij de school raakten gewond toen de schutters het vuur openden op de auto van de kinderen van Balousha. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is niet opgeŽist.

De kindermoord is mogelijk een wraakoefening in de strijd tussen de fracties van Hamas en Fatah, de twee belangrijkste partijen in de Palestijnse gebieden. De spanning tussen de groeperingen liep recentelijk opnieuw op nadat president Abbas (Fatah) had gezegd vervroegde verkiezingen te willen uitschrijven.

Ongeveer 2000 mensen waren aanwezig bij de begrafenis van de kinderen, die enkele uren na hun dood plaatshad. Tijdens de begrafenis bestormden gewapende mannen het parlementsgebouw in Gazastad. Het gebouw werd beschoten. Er vielen geen gewonden.