Vrouwenziekte geeft voortdurend orgasme

Icoon Not Safe For Work (NSFW) Steeds meer Japanse vrouwen lijden aan een ziekte die hen 24 uur per dag orgasmes bezorgt. De vrouwen zijn voortdurend opgewonden en bij de minste extra stimulatie komen zij klaar. De meest extreme slachtoffers krijgen 300 keer per dag een orgasme. Dat schrijft de Japanse krant Shukan Post.

"Als iemand me een schouderklopje geeft, is het al zover. Zelfs gewoon naar het toilet gaan doet mijn lichaam reageren. Het is niet leuk, ik krijg schrik van mijn eigen lichaam", aldus een vrouw met de ziekte. Het lijkt aantrekkelijk voor mannen die niet zo goed presteren in bed, maar dokter Hideo Yamanaka waarschuwt hen. "Het syndroom is afmattend voor de vrouwen die er aan lijden. Normaal heeft een vrouw externe stimulatie nodig om spanning op te bouwen en uiteindelijk tot een climax te komen. Bij dit syndroom ervaren ze orgasmes zonder enige uitwendige prikkeling, wat er op kan wijzen dat er iets scheelt met de zenuwen".

De aandoening heet in de wetenschap het 'Persistant Sexual Arousal Syndrome' (PSAS) en kan zelfs dodelijk zijn. In Japan is de aandacht voor het fenomeen enorm. Veel vrouwen schrijven erover op hun blogs. Het syndroom wordt daar 'Iku iku byo' genoemd, vrij vertaald als 'klaarkom-ziekte'.

De ziekte is niet hetzelfde als seksverslaving. Mensen met seksverslaving zoeken orgasmes, terwijl mensen met PSAS tijd zonder orgasmes zoeken. "De meesten zijn wellicht te beschaamd om het te zeggen aan hun dokter. Hierdoor beschikken we over erg weinig informatie", aldus de dokter. Veel slachtoffers proberen zelfmoord te plegen door de psychische problemen die ze krijgen door de ziekte.

Met dank aan tha-bass voor de submit.